ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2013 Pazartesi 08:32

Arınç müjdeyi verdi

Arınç müjdeyi verdi

Bülent Arınç, Türkiye'de şu anda 60 tutuklu ya da hükümlü gazeteci bulunduğunu, bunun nedeninin de Terörle Mücadele Kanunu olduğunu söyledi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'in, Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren Türk medya kuruluşlarının çalışanlarına yönelik New York'ta düzenlediği "Kuzey Amerika Medya Buluşması"nda konuştu. Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya çalışanlarının sorunlarını dinleyen Arınç, konuşmasına başlamadan önce Öğretmenler gününü kutladı. Arınç, "Öğretmenler bizim annelerimiz babalarımız belki onlardan daha yakın, bize yardım eden, katkı sağlayan, bize güzel insan olmamızı tavsiye eden ve bir mürebbiye gibi adeta bizi küçük yaştan itibaren sevgiyle büyüten insanlarımız. Hepimiz öğretmenlerimize sevgiyle bağlıyız’’ dedi.

TRT'nin özellikle 2008'den bu yana atılım içinde olduğuna dikkat çeken Arınç, TRT'nin şu anda 15 kanalı olduğunu ve birçok dilde de yayın yaptığını dile getirdi. TRT'in yoğun bir şekilde İngilizce haber kanalını kurmak için çalıştığını aktaran Arınç, "Belki bir altı yedi ay sonrasında bitebileceğini düşündüğümüz veya sekiz aylık bir periyod kuralım isterseniz. Çünkü alt yapısı önemlidir’’ diye konuştu.

İran’ın dahi İngilizce yayın yapan haber kanalı olduğuna işaret eden Arınç, TRT’nin İngilizce haber kanalında çalışacak bu dili iyi konuşan, ekran yüzü olan insanlar aradığını söyledi.

"İÇERİDE ÇOK GAZETECİ OLMASI TERÖRLE MÜCADELE KANUNUNDAN"

İçeride olan gazetecilerin üçte ikisinin terörle mücadele kanundan dolayı hapis yattığını belirten Arınç şöyle konuştu; ‘‘Örgütün propagandası, örgüt lehine eylem yapmak, örgüte yardım, yataklık vesaire gibi suçlar. Sorumlusu terörle mücadele kanunu. Bunlar gazetecilik sıfatını kullanıyorlar ama yargılanırken kanun karşısında yargılanırken sıfatları terörle mücadele kanununa aykırı eylemlerde bulunmak. Hemen hemen üçte biri ise Türk Ceza Kanunu’nun bazı maddelerine aykırı eylemde bulunmaları. Yani soruşturma gizliliğini ihlal etmek, yargılama görevini ihmal etmek ve etkilemek gibi buna benzer üç tane suç. Bir kısmı ise adi suçlar...’’

Terörle mücadele kanununun tamamen ortadan kaldırılmasını kimselerin talep etmediğini belirten Arınç, ‘‘Kanunu tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil, bunu da kimse talep etmiyor’’ diye konuştu. Kanunda önemli bir düzenleme yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, AHİM hükümlerini dikkate alarak terör örgütünün propagandasını yapma hükmünü, ‘şiddete yöneltmesi’ diye bir madde eklediklerini dile getirdi. Yapılan değişiklikten birçok gazetecinin faydalandığını aktaran Arınç, ‘‘Ama örgüt gibi çalışmak hala suç olarak devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

Arınç, dile getirdiği suçlamalar dışında mesleki faaliyetlerini yerine getirmekten dolayı kimselerin yargılanıp hapse atılmadığını vurguladı. Arınç, terör ile mücadele kanununun kaldırılabilmesinin de sürdürülen barış sürecinin devamı ve terör örgütünün tamamen Türkiye’den çıkıp silahı bırakması ile mümkün olabileceğini söyledi.






















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER