İnsanoğlu yeryüzünün halifesidir.Yeryüzün de yaratılan her şey insanoğluna hizmet etmek için vardır.Her şey hizmetine verilmiş insanoğlunun da elbette her şeyi hizmetine veren yaratıcısına ait görev ve sorumlulukları vardır.
İnsanın başına gelen problemlerin hepsi kendinden kaynaklanmaktadır.Yaratıcı da kutsal kitabında açıkça bunu bildirmektedir.(Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter. NİSA-79)
İyi de bir insan kendisine nasıl kötülük edebilir ki?
Bunun bir sürü sebebi varken bu gün değinmek istediğim konu yaratıcının insanoğluna öğrettiği beyanı insanın unutmasıdır ve yaratıcı kitabın da öğretilen beyanı şu şekilde açıklar.(Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.BAKARA-31)
Şey;Yaratılmış olan demektir.Bu hayatta her şey tam değildir, yüzde yüz değildir.Her şeyin muhakkak eksikleri,kusurları,hataları vardır.Tamlık yaratıcıya ait bir özelliktir.Oysa günlük hayatımız da ne kadar çok kullanıyoruz bu kelimeyi..!
Bizim Hüseyin var ya abi on numara adam,yanlışını görmedim TAM güvenirim,her şeyimi arkama bakmadan emanet ederim.Gibi dediğimiz insanlar vardır örneğin,tamlık yaratıcıya ait ti Hüseyin'e tam güvenerek ne yapmış oluyoruz?
Aynen düşündüğünüz şey farkında olmadan Hüseyin'i tanrısallaştırıyor insanoğlu ve yaratıcının alternatifini oluşturmaya başladığı anda tam güvendiği Hüseyin'den hayatının kazığını yiyiyor. Peki şimdi suç kimin?
Hiç;Başı sonu olmayan ezelden gelen demektir.Her şeyin bir başı ve sonu vardır,Hiçlik de yaratıcıya ait bir özelliktir.
Ya Hüseyin abi HİÇ yapmam ben onu,HİÇ gitmem,HİÇ içmem,Hiç uğraşmam vb... deriz.Günlük hayatta çok kullanırız bu kelimeyi hiçlik yaratıcıya aittir ve insan başına hiç koyarak söylediği her şeyde kendisini tanrısallaştırır. İnsan Hiç ile başlayan ve yapmam etmem gibi yüklemlerle biten cümlelerin de dediği şey de farkın da olmadan yaratıcının alternatifini oluşturmasın dan dolayı, öyküsü,olaylar yapmam,etmem dediği şeyi eğile eğile yapmak zorunda kalacağı şekilde gelişir ve küçük düşe düşe yapar.Peki suç yine kimin?
İnsan oğluna öğretilen beyan,yine insan oğlu tarafından unutulmuş sonuçları da tabiki de kendi zararına olmuş farketmeden kendisine zulmeder olmuştur
İlahi şefkatin gerçek sahibi yaratmış olduğuna nasıl zulmedebilir ki?(Şüphesiz Allah, insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler. YUNUS-44).Farkın da olmadan kendimize o kadar çok zulmediyoruz ki...
İyiyle kötünün,doğruyla yanlışın yer değiştirdiği,doğru gibi görünen çoğu şeyin yanlış,yanlış gibi görülen çoğu şeyin doğru olduğu günümüzde Yüce Allah (c.c) isteyen herkese doğruyla yanlışı,iyiyle kötüyü ayırt etme becerisi verir İnşallah...
Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.