ÖNE ÇIKANLAR :

YAZARLAR

SIRLARIN ANALİZİ...

arif akdaş

26 Kasım 2014 Çarşamba 00:08
  • A
  • A

ALLAH İSMİ ŞERFİNDEKİ HARFLERİN BİLİMSEL SIRLARI...

ALLAH ismini hastalarına tekrarlatan Müslüman olmayan fakat İslam üzerine yaptığı çeşitli araştırmaları ile tanınan bir psikolog var: Van der Hoven. "Allah" ismi şerifinde her harfin hastalıklar için nasıl tedavi vesilesi olduğunu anlatıyor. Birkaç örnek verecek olursak: "Allah kelimesinin ilk harfi olan (A) harfi, solunum sisteminden direkt çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor. Damaktan söylenen (L) harfi ise, dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor, çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlemi tekrarlıyor. İki (L) harfi olduğu için bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor. (H) harfi çıkartılırken, akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.‘Kuran kalplere şifa, insanlara bir rahmettir,’ manasını tefekkür edelim...
Bir de;
1- ABD’de bulunan Wayne Eyalet Üniversitesinde isim analizi üzerine yapılan araştırmaya göre ismi A ile başlayan çocuklar başarıya daha yatkın . A harfinin, çok küçük istisnalar dışında ‘mükemmellik’ anlamına geldiğini ortaya koyan araştırma, ismi D harfi ile başlayanların ise ağırlıklı olarak mutsuz ve başarısız bir hayat sürdüklerini iddia ediyordu. Acaba isim analizi çalışmaları ne kadar gerçekçi ? Harfler, isim anlamları, insanın kişiliğini ne kadar etkiler?

Kullanmış olduğumuz her harfin, sesin bir frekans yaydığını ve bu durumun bizin elektromanyetik alanımızı etkilediği düşünülüyor. İsim analizi çalışmalarında bu gibi kriterlere dikkat ediliyor. İsimlerin baş harfinin çok önemli olduğuna dikkat çekilen araştırmada: “A harfiyle başlıyorsa, kişinin algılaması yüksek, atılgan bir enerjiye sahip. B harfiyle başlıyorsa mücadeleci ve önsezileri güçlüdür. İsmi F ile başlayanlar güvenilir yapıya sahip olur. G ile başlıyorsa kıskanç ya da inatçı bir kişilik söz konusu. V harfi olan isimler başına buyruktur, bildiğini okur, dik kafalıdır. N sağduyu, P saygınlık, L ve S sanatçı, yaratıcı kişilik, T ticari yetenek ve kültürel birikimdir.” deniliyor...

Allah'ın dört büyük meleği vardır Meleküt Alemin’de.

Bu dört büyük meleğin Harf İlmine Göre İsimlerinin İlk Harfi Hikmeti ve Sırları...

1- Cebrâil: (“Kur’an’da üç yerde “Cibrîl” olarak geçmekte (el-Bakara 2/97, 98; et-Tahrim 66/4) diğer bazı ayetlerde de kendisinden Rûhu’l-Kudüs ve Rûh olarak bahsedilmektedir. (el-Bakara 2/87, 253; el-Mâide 5/110). Vazifesi, Allah’ın emir ve nehiylerini peygamberlerine bildirmektir. Bütün vahiy onun vasıtasıyla nazil olmuştur.”)

2- Azrâil: (“Melekü’l-mevt” ( = ölüm meleği) olarak geçmektedir. ” Ey Muhammed de ki; size vekil kılınan ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz.” (es-Secde, 32/11)”
3- Mikâil: (“Kur’an-ı Kerîm’de bir yerde “Mikâil” olarak zikredilmektedir. (el-Bakara 2/98) Mikâil’in görevi: yağmurun yağdırılması, rüzgârın estirilmesi ve mevsimlerin tanzimi gibi tabiat olaylarını Allah’ın emri ve izni ile vukua getirmektir.”)
4- İsrafil: (” Kur’an’da “İsrâfil” olarak ismi geçmemektedir. Ancak, kıyametin vukûu ile ilgili ayette “(İsrâfil tarafından birinci sefer) Sûr’a üflenince Allah’ın dilediği (melekler) müstesna göklerde olanlar ve yerde olanlar bayılırlar (ölürler). Sonra Sûr’a (ikinci defa) üflenince ölüler mezarlarından kalkıp bakınıp dururlar.” (ez-Zümer 39/68) buyurulmakta, dolayısıyla isim olarak olmasa da bu meleğin vazifesi bu ayetle belirtilmektedir. Buradan kıyametin ve ahiret gününün yani yeniden dirilmenin başlangıcında bir Sûr’a üfürme olacağı anlaşılmaktadır ki, bu işle vazifeli melek İsrâfil (a.s.) dır. Bu görevinden dolayı İsrafil’e “Sûr meleği” ismi de verilmektedir.Ayrıcaİsrâfil’in, “Levh-i Mahfuz”* da yazılanları okumak ve ilgili meleğe haber vermekle de görevli olduğu bilinmektedir.”)

ŞİMDİ...

Bu dört büyük Meleğin isminin baş harflerini bir kombinasyon olarak sırayla alırsak, Cebrail, Cim harfi (C), Azrail, Ayn harfi (A), Mikâil, Mim harfi (M), İsrafil, Hemze (E, elif). aleyhisselam..
Bunları bir araya getirdiğimizde “Cami ya da Camii” ismini elde ederiz. Ebced ilminde bu harflerin total rakamsal karşılığı 114′tür. Kitap’ta 114 adet sure vardır. Ve Camii’nin başına elif lam takısı geldiğinde yani “El Camii” olduğunda Allah’ın İsmi olur.

el-Cami’u celle celâluh ”

3- Manası: “1- İstediğini istediği zaman, istediği yerde toplayan. 2- Bütün mahlukâtı hesaba çekmek üzere kıyamet gününde bir araya toplayan. 3- Evrendeki tüm varlıkları tam bir âhenk içinde toplayıp düzenleyen. 4- Bütün övgü ve erdemleri zatında toplayan. “
Kur’ân-ı Kerîm’den İlgili Ayet: “İşte bunda, ahiret azabından korkanlar için elbette bir ibret vardır. O gün bütün İNSANLARIN BİR ARAYA TOPLANDIĞI BİR GÜNDÜR VE O GÜN (BÜTÜN MAHLÛKATIN) HAZIR BULUNDUĞU BİR GÜNDÜR. “
(11:103)

SELAM VE DUA İLE
ARİF AKDAŞ..

YORUM YAZ
TOPLAM 1 YORUM

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.

  • - İBRAHİM AKYÜZ:27 Kasım 2014, Perşembe 13:51