ÖNE ÇIKANLAR :

YAZARLAR

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ'NE HAYIR

mehmet deniz

03 Ekim 2013 Perşembe 12:09
  • A
  • A

HÜKÜMETİN YAPMIŞ OLDUĞU DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ.SON ZAMANLARDA İYİYEMİ GİDİYOR KÖTÜYEMİ.

Hükümetin yapmış olduğu demokratikleşme paketini.Nasıl buluyorsunuz sorusunu vatandaşa soruduğum zaman.Vatandaşların bazıları paket çok iyi diyor bazıları kötü diyor.Bizim açıklarımız ise şu şekilde ifade olarak belirtilicektir.

Demokratikleşme paketi bizim görüşümüz ile adete bazı maddeleri güzel ve çekici olarak duruyor.Paketin 1.Maddesinde ise andımız kaldırılmıştır tabikide bu maddeyi biz olumlu bulmuyoruz.Bu Madde'nin düzeltilmesi şarttır çünkü asrın bir hatırası olarak devam eden andımızın kaldırılması kötüdür.Andımız türkiye cumhuriyeti'ni temsil eden bir simgedir.Yarın bir gün veya yıllar sonra bu paketin ilerisi olursa eğer hükümet milli marşımızı bile kaldırıcaktır.Böyle gider ise türkiye'nin değeri olmaz ve değeri kalmaz.Mustafa kemal paşa'nın getirdiği andımız marşını hiç bir şekilde hiç bir hükümet ne tarih'ten kaldırır nede siler .Bu oyuncak değildir bu milli marşımızdır bunu kimsenin kaldırmaya güçü yetmez.Her sıtrası bile insana mutlu olmayı gösteriyor.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.Öncelikle, "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü detaylı inceleyelim:

Özellikle dikkat edilmesi gereken, "Ne mutlu Türk olana" denilmeyip Ne mutlu Türküm diyene veya diyebilene denilmiş.

Dolayısıyla, Atatürk burada birleştirici bir söz söylemiş. Yani, senin kimliğin ne olursa olsun, toplumun çıkarı için; toplumun amerika, ingiltere, israil gibi ülkeler tarafından paramparça edilmesini engellemek için "Türküm diyene" sözü ile birleştirici unsur oluşturmuş.

Dikkat ediniz, "Türk olana" dememiş; "Türküm diyene" veya aynı anlama gelecek "Türküm diyebilene" demiş.

Kimliğiniz ne olursa olsun; eğer amerikanın, ingilterenin, israilin işgalini durdurmak istiyorsanız, birleşin ! Birleşmek için Türküm deyin; kimliğiniz ne olursa olsun.

Türk dil kurumu sözlüğünde millet tanımına bakalım:

Millet: 1. Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu.

Dikkat ederseniz, millet sözcüğü, kafatası birliği veya genetik birliktelikten bahsetmiyor. Dil birliğinden, kültür birliğinden bahsediyor. Buna islam birliğini yani din birliğini de ekleyebiliriz.

Müslüman Türk milleti, her zaman zalime karşı durmuş, mazlumlara karşı merhametli ve koruyucu olmuştur.

Müslüman Türk Milleti, her zaman Allah'ı, elçilerini, Kuran'ı elinden ve dilinden düşürmemiş; adeta Allah'ın ordularından biridir.

O halde gelin, birleşelim, hep beraber haykıralım:

"Ne mutlu Türküm diyene!"

"Ne mutlu Müslümanım ve Türküm diyene!"

Ne Mutlu Türküm diyene kelimesi'nin bile anlamı çok büyüktür.Onun için ben demokratikleşme paketini kınıyorum ve olumlu bulmuyorum.Bir vatandaş olarak atatürkü'n tarihi'ni silen hükümete destek vermem bu yanlıştır.Siz 90.yıl devam eden ANDIMIZ Marşını hiç bir şekilde kaldıramazsınız.Her Sabah okula giden çocuk istaklal marşından sonra andımızı okumaya başlarlar.Onlar okudukca kalbimizde atatürkün sevgisi adete bizi gururlandırıyor.Kısaca tekrar söylüyorum hükümetin yapmış olduğu DEMOKRATİKLEŞME Paketini kınıyorum ve hiç hoş bulmuyorum.

YORUM YAZ
TOPLAM 4 YORUM

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.

  • - misafir2:05 Ekim 2013, Cumartesi 20:24

    bravo mehmet deniz kardeşim çok güzel yazmışsın, aynen sana katılıyorum. ne mutlu türküm diyene.

  • - mustafa:05 Ekim 2013, Cumartesi 18:27

  • - talib:05 Ekim 2013, Cumartesi 16:42

    saçma bir uygulaydı asker gibi küçük çoçukarı dikiyon tutmaucagı yemin ettiriyon

  • - İzmir HHE:04 Ekim 2013, Cuma 09:10