Merhaba sevgili dostlar:
Bu günkü yazımda yine anne, baba, çocuk konusunu işlemeye elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalışacağım
Sevgili dostlar: ..... Hepimiz zannederiz, çocukları doğurmak, büyütmek, yetiştirmek annenin görevidir. Bu doğrumu ?. Hayır. bence yanlış neden yanlış derseniz tamam çocukları doğurmak, büyütmek annenin görevi ama bunu sadece anne yapmamalı biz babalara da bir şeyler düşmeli erkek eve ekmek getiriyor tabiikide getirmek zorunda. Babalar sabah işe gider yorgun argın evlerine dönerler. Yaşam sıkıntısının içinde boğuşurlar. Onlar için çocuk bakmak onlarla ilgilenmek de ne oluyor. Babalık işi başka annelik işi başka diyerek, yükü annelerin üzerine atıyorlar. Bu yanlış çocuğun büyümesinden tutunda, bakımını bile yeri geldiğinde babalarda yapmalı.
Ama yanılıyorlar, bir yuvanın oluşmasında anne ve babaların rolleri nasıl aynı ise evlat yetiştirme de, evlatları eğitmede, ev işlerinin görülmesinde de aynı oranda katkıda bulunmalıdırlar. Evlatların terbiyesi ile ilgili olarak etik ve ahlaki açıdan annenin yeri ayrı, babanın yeri ayrıdır. Anne ve baba üzerine düşen görevi yaptıkları zaman bir bütün halinde hanelerinin huzurlu olması ve evlatlarının iyi yetişmesi için zemin hazırlamış olurlar.Biz babalara bu konuda daha çok sorumluluk, daha çok çalışmak ailesini çok güzel bir şekilde geçindirebilmek için biraz daha fazla çalışması gerekiyor.
Peki değerli dostlar nasıl baba olmalıyız..
Babalar çocukların bilinçaltı kahramanlarıdır. Baba güven timsalidir. Yanındaysa çocuklar korkmaz. Adeta evin direği, yapı taşı her şeyi, o olmazsa olmaz ibaresi altında yuvanın bel kemiğidir. Güvenli bir binada nasıl yaşamak huzurlu ve sıhhatli ise baba olan evde de aynı huzur ve afiyet Sıhhi yaşama tutunma vardır. Tabi ki yaratanın takdiri ile baba ölümlerinde ne olacak derseniz. Baba ölmeden önce yuva oluşumu için temelleri atmıştır. Bu temel sağlam ise ayakta durmaya devam eder yoksa çöker gider. Baba hayattayken de aynı konum söz konusudur.
Bir baba ailenin dışa açılan kapısıdır. Baba aile fertlerinde öz güven, güven, güç kuvvet yaşam şartları karşısında güçlü olma duygularını besler. Baba evine ve aile fertlerine özgüven vermeyip ilgisiz davranırsa, o aile ocağının çöküşü için çatırtı sesleri çıkmaya başlar ve de çöker. Baba öz güven sahibi olmalı hanesine ve ailesine sahip çıkmalıdır.
Baba aile içerisinde karar alma yetisine sahip olup, almış olduğu kararları iyi ve kötü açısından aile bireylerine danışıp görüşülmesi ve ortak bir karar olarak ortaya çıkmasını sağlamalıdır. Kendi başına almış olduğu kararlardan ailesine ve aile fertlerine zarar gelmemesi için elinden geleni yapmalıdır. Ortak verilen karar en güzel karardır. Herkesin görüşü ve anlayışına hitap eden bir olgudur.
Baba ailenin bireyi olan çocukları yetiştirmeleri içinde büyük görevler düşmekte olup, çocuklara sevgi ile yaklaşarak onların gelişmesi için ellerinden geleni yapmaları, onlara şefkatle yaklaşmaları yerinde onların oyun arkadaşı, yerinde yol arkadaşı, yerinde dert ortağı olup, onların seviyesine inebilmeli, geleceğin büyükleri olan çocukların yetişmesi için çaba göstermelidirler. Aile içersinde gerekli eğitim ve yaşam adına bir olamayan çocuklar dengesiz bir” yaşam içerisine girerler. Karamsar bir hayat yaşarlar. Bunu önlemek için çocukları ve ahlaki ölçüler içerisinde bütün verileri kullanarak onların gelişmelerini sağlamaktır.
Kısaca nasıl baba olalım dersek Şam babası değil huzur ve saadet dağıtan bir aile babası olmalıyız.. Bu konuda yanılmadığımı ispatlamak için bana değerli yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Evet değerli dostlar!
Şunu söyleyeyim, baba olmak emek, çaba ister, deneyim ister her şeye karşı sabır ve fedakârlık ister. Hepsini yerine getirdiği zaman güçlü ve kalıcı bir aile ortamı oluşturur ve yaşatır.
Ey! Babalar çocuklarımızın gelişmesi için bütün zamanımızda çalışarak çocuklarımızın bugünleri ve gelecekleri için birazda olsun onlara vakit ayırmalıyız. Onların geleceğimiz olduğunu unutmamalıyız. Biz babalar evlatlarımıza her zaman örnek olmalıyız. Onların hem büyüme aşamasında, hemde eğitim aşamalarında onlarla yakından ilgilenmeli her türlü sıkıntısını, gelişim çağında her türlü sorununu karşımıza alıp uygun bir dille anlatmalı neyin nasıl olacağını, yada nasıl olması gerektiğini, çocuğunuzun büyüme aşamasında, ergenlik dönemlerindeki konuları tabiki çocuğunuz erkek ise babalar, kız ise anneler oturup konuşmakı ayıp diye geçiştirmemeli en doğrusunu anne ve babasında öğrenmeli. Tekrar görüşünceye dek
Selam ve saygılarımla… Sağlıcakla kalınız, cebinizden mangırlar, yuvanızdan huzur ve mutluluk, sofralaınızdan bereket eksilmesin.
Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.