ÖNE ÇIKANLAR :

YAZARLAR

Her İş Yerine Bir Acil Tıp Teknisyeni

Samet Can Kocagür

29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:35
  • A
  • A
İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemesi amacıyla hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği yasa tasarısı uzun süre gündemi meşgul etmiş son olarak ta 20 Haziran tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Kanunda yer alan düzenlemelerin çok büyük bir kısmı 4857 sayılı İş Kanunu’nda yer almakla birlikte kanun, yeni ve önemli birçok düzenlemeyi de beraberinde getirmektedir. Kanunun iş sağlığı ve güvenliği kurallarını esas alarak önleyici, koruyucu, katılımcı ve sorumlu bir sistemi hedeflediği görülmektedir.30 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlanan kanunun 3. maddesinin ş bendinde “İşyeri hemşiresi: 25/2/1954 tarihli ve 6283 sayılı Hemşirelik Kanununa göre hemşirelik mesleğini icra etmeye yetkili, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hemşireliği belgesine sahip hemşire/sağlık memurunu ifade eder” ibaresi yer almaktaydı.

İş sağlığı ve güvenliği bölümünün ATT’lerin üst öğrenimi olması ve 4 yıl boyunca acil sağlık çalışanı olarak hizmet vermek içi eğitim gören meslektaşlarımızın’da bu meslek grupları arasında yer alması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile başvurmuş ve aynı zamanda kurum amirleri ile görüşmeler yapmıştık. Görüşmelerimiz neticesinde 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında aşağıdaki madde’de eklenerek ATT’lerin iş yeri sağlık çalışanı olmasına hak verilmiştir
YORUM YAZ
Henüz yorum yapılmamış.

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.