Toplumun yapısı oluşturan bireylerin ortak paydada buluşması ve toplumsal sağ duyu ile yeniden dirilişin temelleri atılmalıdır. Ülke olarak mevcut potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi Üretim - İstihdam - ihracat parolası ile gençliğin mesleki alanda en iyi şekilde eğitilmesi ardından üretimin hızlı artışına engel olan bütün tabuların yıkılması için gerekli bütün olanaklar değerlendirilmelidir. Ülke olarak içimizdeki yerel markaların Dünya liginde rekabet ve cazibe olabilmesi içini Üniversite ve bünyesindeki kurumları birbirine entegre olması sağ duyuyla hareket etmesi gerekmektedir.
Her ile üniversitenin gelmesi ilin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Gerek gerekli alt yapıların giderilmesi gerek dünya koşullarının belirlenmesinde yük üniversiteler ve bağlı olduğu kurumlara büyük yük düşmektedir. Teknoloji ağırlıklı ve markaların ön plana çıkması için gençlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Üretim odaklı projelerin ihracat tabanlı desteklenmesi komşu ülkeler ticaret hacmini genişlemesi için ürün geliştirme alanlarında titizlikle çalışılmalıdır. Kalkınma tek tabanlı değil çok yönlü olması ile ülkeler arasındaki bağların gelişmesine hem ikili ticaret alanlarının geliştirilmesi ile ülkedeki işsizlik soruna bir nebze de olsa da çözüm getirebilir.
Dünya ticaret hacminin genişlemesi ve ardında bu yelpazedeki payda söz sahibi olabilmek için Ar- Ge alanındaki yatırımlara daha da fazla paya ayırmalıdır. İç piyasadaki üretimdeki fazlalığı ihracat kanalları ile ihraç edebilir ekonomiye artı yönde fayda sağlayabiliriz. Dünya'nın Savaşlara değil uzlaşıya ihtiyacı var. Ülke olarak bunu temelleri atacak potansiyelimiz var. Kendi imkanlarımızın iyi disiplin ile üretime dönüşmesi bizlerin elinde. Üretim - istihdam- ihracat kavramlarının özü iyi anlaşılmalıdır. Ülkelerin büyümesi ithalat ile değil ihracat ile gerçekleşir.
Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Yada Misafir Olarak Yorum Yapabilirsiniz.Üyeliğiniz varsa üye girişi yapabilirsiniz. Yeni üyelik için üyelik formunu kullanabilirsiniz.