ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2013 Pazartesi 11:41

Adres sormanın ücreti var

Adres sormanın ücreti var

Bu esnafa adres sorma 1, bilmediği yeri ısrarla sorma 5 lira


Bursa’da sürekli adres sorulmasından bunalan bir teknik servis işletmecisi, çareyi işyerinin camına; “Adres sormak 1 TL, bilmediğimiz bir yeri ısrarla sormak 5 TL.” yazmakta buldu. Buna rağmen adres sorulmasının devam etmesinden yakınan işletme sahibi, kendisine gelen ilginç soru ve istekleri ise yazı tahtasında ölümsüzleştirmiş.

Bursa’nın en işlek yerlerinden olan Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı'nda bulunan E-Mar isimli elektronik teknik servis işletmecisi Yalçın Daldakuş, kendisi ve çalışanlarına günde onlarca kişinin adres sormak için başvurması üzerine çareyi dükkanı camına “Adres sormak 1 TL, bilmediğimiz bir yeri ısrarla sormak 5 TL” yazarak bulmayı denemiş.

Kendilerine gelen orijinal ve güldüren “Alt geçitten karşıya geçiliyor mu? Kaynımda bir Casper var, onun nesi vardır? Bağlarbaşı'nda ağaçlar sulanmıyor, şu numarayı arayıp söyler misiniz? ve Çamaşır makinesini kastederek; bilgisayarcısınız bilirsiniz, benim makineden çok ses geliyor, nesi olabilir.” şeklindeki sorulardan bıkan Yalçın Daldakuş, vatandaşlardan en azından biraz mantıklı olmalarını bekliyor.

ALT GEÇİTTEN KARŞIYA GEÇİLİYOR MU

Bu fikrin spontane geliştiğini anlatan Yalçın Daldakuş, “Vatandaşın bir adres ararken ısrarla soru sorması veya bir ürün ararken ısrarla bilmesek de bize sorması böyle bir yönteme sevketti. Mesela 30 metre ilerisini tarif etmekte zorlanıyoruz. ‘Karşıya geçecek miyim?’ ‘nereden gideceğim.’ ‘Buradan gidiliyor mu?’ ‘Şuradan dönülüyor mu?’ gibi sorulardan işimizi yapamıyoruz. Ayrıca bizim rahatsızlığımızın konusu içeride teknik servisle uğraşırken birinin ısrarla bilmediğimiz yerleri sorması. Adama karşıdan gelen kişiyi gösteriyorum ve ‘oraya git’ diyorum, ‘karşıya geçecek miyim’ diye karşılık veriyor.” şeklinde dert yandı.

YAZIDAN HENÜZ SİFTAH YAPMADIK

Cama yazdıkları yazının görenleri gülümsettiğini anlatan Daldakuş, “Ne parası bu yazının daha siftahını yapamadık. Bir ay falan oldu ama henüz para alamadık.” şeklinde espri yapıyor.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna açıklama yaparken dahi bir vatandaşın kendisine Mesken dolmuş durağını sormasına gülümseyen Yalçın Daldakuş, özellikle hiç beklemeden sözünü kesip de adres soranlardan dert yanıyor.

Günde en az 30-40 kişinin kendilerine adres sorduğunun altını çizen Yalçın Daldakuş, sorulan orijinal soruları ise dükkanına astığı yazı tahtasında biriktirmiş.

Yalçın Daldakuş,orijinal soruları ise şöyle anlatıyor: “Bunlar bizim aklımızda kalan en önemlilerinden, bunlar akılda kalan favorimiz. ‘Alt geçitten karşıya geçiliyor mu?’, Yani demek ki geçilmeyebilirde, su basabilir, heyelan olabilir, deprem olabilir. Ne bileyim ben, önüne duvar örülebilir. Yine ‘Kaynımda bir Casper var, onun nesi vardır?’ Nesi vardır, bir şeyler söylemen lazım. Ayrıca ‘Bağlarbaşında ağaçlar sulanmıyor, şu numarayı arayıp söyler misiniz?’, ve ‘bilgisayarcısınız bilirsiniz, benim makineden çok ses geliyor, nedene olabilir’ Meğerki bulaşık makinesini soruyormuş.”

Yalçın Daldakuş, ayrıca Klasikler bölümünde ise ‘Adres sorma sorusu’, ‘poşet isteyip beğenmeme’ ve komşunun internetini kırmak için ‘komşu wireless için şifre isteme’ gibi ilginç isteklerin geldiğini anlatıyor.

Mahallede çok eski esnaf olmasından dolayı bu tür soru ve isteklerdin usandıklarının altını çizen Yalçın Daldakuş, ayrıca teknik servise girenlerden bıktıklarını anlatırken, “Bizde kapıya; ‘Teknik servis bir evin yatak odasıdır girilmez’, ‘savcılıktan arama kararı yoksa girilmez’, ‘teknik servis bizim özelimizdir girilmez’ yazdık. Altına da ayrıca ‘yoksa biz yasakçı zihniyete karşıyız’ yazıp; ‘güzellikle söylüyorum bak, teknik servise girmeyiniz.’ yazmamıza rağmen henüz sonuç alamadık.” şeklinde sözlerini tamamlıyor.














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER