Bayramlaşmadan sonra kısa bir açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, önceki bayramların siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan daha iyi olduğunu ifade ederek, “Bayram sonrası demokratik Cumhuriyet paketi adı altında İmralı canisinin taleplerini karşılamak için üstün gayret gösteren bugünkü siyasi iktidar, artık kendisine bir çeki düzen vermeli İmralı’dan yönetilmekten vazgeçmeli. Türkiye’de birlik beraberliği korumak ve onun ötesinde İslam ülkelerinde yaşayan Müslüman insanlarımızın, kardeşlerimizin bu kavgasına d son verebilecek, çatışmayı durdurabilecek bir etkin diplomasi ortaya koymak durumundadır. Siyasi iktidar yorgun bir iktidardır. Siyasi iktidar 11 yılı değerlendirmekten aciz kalmakata.11 yıl içerisinde nasıl bir politika izlediğini unutmakta herkesin telkinine açık. Özelikle de İmralı yönlendirmesi ile politikalarını geliştirme çabası içerisinde olmaktadır. Bundan kurtulmak lazımdır. Bundan kurtulmanın yolu iktidardan kurtulmakla eş değerdedir. İktidardan kurtulmanın yolu ise, beş ay sonra gerçekleştireceğimizi yerel seçimlerdir. Bu seçimler Türkiye’nin ve çevresinin yeniden siyasi şekillenmesine gayret gösteren küresel güçlere karşı milli iradenin bir cevabı olmalıdır. Bunu bekliyoruz. Bunu milletimizden istiyoruz. Bu yorgun iktidar gitmelidir” diye konuştu.
“BU PAKETİ HİÇBİR YÖNÜ İLE KABUL ETMİYORUZ”
Demokratikleşme paketine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, “Siyasi mayınların içinde olduğu demokratikleşme paketini hiçbir yönü ile kabul etmiyoruz. Bu paketin içerisine yerleştirilmiş, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden varlığını ortadan kaldıran siyasi mayınlar vardır. Bunlardan arınmadıktan sonra bu paketin adının demokratikleşme paketi olarak nitelendirilmesi doğru değildir” dedi.
“TBMM’Yİ KANDIRMAYA ALDATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”
Anayasa değişikliği için Uzlaşma Komisyonu’nun devam etmesi gerektiğini belirten Bahçeli şöyle konuştu: “Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, demokratikleşme paketinin içerisine yerleştirilmiş, siyasi bölücü dinamitleri de bir taraflarına yerleştirmek suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kandırmaya, aldatmaya kimsenin hakkı yok. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Uzlaşma Komisyonu’nun devamını istemekteyiz. Her madde tartışılmalı. Bir süre kısıtlamasına gidilmemelidir. Ama bunun dışında Adalet ve Kalkınma Partisi PKK, BDP işbirliğine Cumhuriyet Halk Partisi de eklenmek suretiyle bir Anayasa değişikliğini düşünüyorlarsa ilk yapacakları şey, uzlaşma masasından kalkmak olmalı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne uzlaşmanın dışında nasıl bir Anayasa değişikliği düşünüyorlarsa, millete sunmak suretiyle Meclise getirmelidirler. Bunun dışındaki bir konuyu Milliyetçi Hareket Partisi kabullenmemektedir.”