Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "TBMM, toplumun aynasıdır. Her grubun kendisini orada görmesi lazım. Böyle bir demokratik anlayışla, öbür kesim yıllarca bekletildi. Özellikle ileri demokrasiye gideceksek, herkesin kendi vicdanında buna cevap vermesi gerekmektedir." dedi.
Bakan Fatma Şahin, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde yapılan bir etkinliğe katılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Şahin’e bir gazeteci, "Meclis’te başörtülü milletvekili görmek istediğinizi söylediniz. Önümüzdeki yasama döneminde mecliste böyle bir vekil olacak mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Şahin, soruya ilişkin, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en güçlü ekonomisi olacaksa, toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini söyledi. Bütün kesimlerinin gücünü bir araya getirilmezse, hedefe ulaşılamayacağı kaydeden Bakan Şahin, "Gelişmiş ülkeler baktığımız zaman insan gücünün nasıl kullanıldığını görmemiz lazım. Yetişmiş bir insan gücü var. Herkesi kendi içinde ayırdığımız zaman bu toplumun potansiyelinin yok ediyorsunuz. Ülkenin kalkınması adına bizim birbirimizin hakkını korumaya ihtiyacımız var. Açığın kapalıyı, kapalının açığın hakkını koruması gerekmektedir. Bu mücadeleyi verdiğimiz zaman, zaten bu sorunları çözebiliriz. Ama mesele önce, birbirimize yakınlaşıp birbirimizi anlamak. Toplumsal mutabakat, yüzde 80’in üzerinde. Açık ve kapalı kol kola. Biz siyasiler olarak bu yakınlığı ayırmak zorunda değiliz. TBMM, toplumun aynasıdır. Her grubun kendisini orada görmesi lazım. Böyle bir demokratik anlayışla, öbür kesim yıllarca bekletildi. Özellikle ileri demokrasiye gideceksek, herkesin kendi vicdanında buna cevap vermesi gerekmektedir. Biz gücümüzü birleştirmeliyiz." diye konuştu.
Kadına uygulanan şiddet vakaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, her ay çıkardıkları raporlarda, alkol ve uyuşturucudan dolayı, ciddi bir şekilde şiddetin arttığını gördüklerini aktardı.
Bakanlığın kadını koruyup erkekle ilgili önlemler almadığı yönünde eleştiri aldığını aktaran Bakan Fatma Şahin, fail üzerinde çalışmaya başladıklarını da söyledi. Bunu değerlendirdiklerini ifade eden Fatma Şahin, özellikle tedavi olup da mahkemenin verdiği karara rağmen, kendinin hasta olduğunu kabul etmeyen kişilere yönelik, Sağlık Bakanlığı ile güçlü çalışmalarının olacağını anlattı. Çıkardıkları sonuçlara göre, toplumsal sorunları çözecek çalışmalara yapacaklarını anlatan Fatma Şahin, "Doğuştan kadının ve erkeğin insan hakkına sahip bir toplum olmasından geçiyor." dedi.
Kadına şiddet uygulayan erkeklerin silahlarının alınmasının nasıl olduğunun sorulmasını üzerine Bakan Fatma Şahin, şu açıklamalarda yaptı: "Mağdur yasaya göre gidip başvuruda bulunuyor. Silah alma işi aile mahkemesinin verdiği bir karar. Hakim bakıyor ki, failin elinde silah var. Öfke kontrolünü yapamıyorsa, hakim kocanın elindeki silahı alma yönünde karar veriyor. Hakimler yasağı kullandığı için bu rakamlar ortaya çıktı. Yaklaşık 5 bine yakın kamuda silahlı kişinin silahı alındı."
Ölümlü olaylarda ciddi bir azalmaya gidildiğini vurgulayan Bakan Şahin, gazetecilerin kadınla ilgili verdiği haberlerin, çalışmalarını engellediğine de dikkat çekti. Toplumdaki pozitif ayrımcılığı yok ettiklerini ifade eden Bakan Şahin, okuma seviyesi, eğitim seviyesi ve ekonomik seviyenin yükselmesi ile şiddetin giderek azaldığı yönünde bir eğilim gösterdiğini söyledi.