Bayrak indirme eylemi ne anlama geliyor? Altında yatan neden ve amaç ne?
Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilerek yere atılmasının arkasında yatan nedenleri ayrıntılarıyla anlatan Habertürk yazarı Nihal Bengisu "Amaçları barış sürecini devletin bozmasını sağlamak" başlıklı yazısında konuyla ilgili önemli bir noktaya parmak bastı.
"AMACA ULAŞMAK İÇİN O KİŞİ VURULMALIYDI"
Yazara göre PKK'nın yönetim kadrosu, Öcalan'ın da desteği ile devam eden barış sürecinde "silahların tekrar söz sahibi olması için" psikolojik bir harekat başlattı. Provokasyonun amacına ulaşması için bayrak indirme eylemi yapan kişinin vurulması hedeflendi.
İşte Nihal Bengisu Karaca'nın ilgi çekici o yazısından bir bölüm;
Çocukların ve kadınların da bulunduğu protestocu kalabalığın eşliğinde böyle bir eylemin yapılmasının tek anlamı var: Silahlı Kuvvetler'i silah kullanmaya doğru kışkırtmak, muhtemeldir ki yaşı bir hayli genç olan bayrak indirenin ve mümkünse kalabalıktan birkaç kişinin ölümünü sağlamak.
Bayrağa yapılan saygısızlığın öfke uyandırması kadar normal bir şey olamaz. Ancak öfkelenirken bütün bunları hesaplayanın öfkemizden bir sonuç doğmasını sağlama amacını güttüğünü göze alarak davranmak zorundayız.
Silah olmayınca savaş, savaş olmayınca savaşan kademe akim kalacak. Kandil bunu görüyor. Bu yüzden "savaş değil siyaset" öneren İmralı'nın Kürtler üzerindeki tesirini bloke etmeye çalışıyorlar. Tabii bunu Kürt kamuoyunun gözünde madara olmadan yapmaları için üstü kapalı yapmaları gerekiyor. Duran Kalkan'ın "Lice olayları iyi oldu, böylece Başbakan, Öcalan'a yalvarmak zorunda kaldı" ifadesi tam da böyle bir psikolojik harekat çalışması.
"PİYON OLMAYALIM"
Kimse barış kolay olacak demedi.
Bayrağımızda tecessüm eden onurumuzu koruyalım ama onurumuzun barışa karşı olanların kullandığı bir piyon olmasına da izin vermeyelim.