Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu, şike davası sonucunda haklarındaki hüküm kesinleşen kişilerin yeniden yargılanma talebinin reddi ve cezaların infazının uygulanması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.
Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu tarafından gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:
"Sayın mahkemenize tevzi edilen, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen, 2 Temmuz 2012 tarih, 2011/63 Esas ve 2012/71 Karar sayılı ilamı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bir kısım sanıklar yönünden onanmış, bir kısım sanıklar yönünden de bozulmuştur. Bir kısım sanıklar, soruşturma ve kovuşturma aşamasında ileri sürdükleri hususları, temyiz aşamasında da ileri sürmüş, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin haklarındaki mahkûmiyeti onamasından sonra da CMK 308. madde uyarınca itiraz istemine konu etmişlerdir. Haklarındaki hüküm kesinleşen sanıklar, Yargıtay denetiminden geçerek kesinleşen ve Yargıtay C. Başsavcılığı tarafından itiraz konusu yapılmamış bu hususları yeniden yargılama sebebi göstererek Sayın Mahkemenize başvurmuşlardır. Ayrıca, sanıklar, yargılama aşamasında içeriklerine itiraz etmedikleri telefon kayıtları hakkında yanıltıcı beyanlarla infazı önlemeye çalışmaktadırlar. Sanıkların tüm talepleri, yasalara, ceza hukuku ve ceza usul hukukunun genel ilkelerine tamamıyla aykırı olup; infazı ertelemeye, adaletin tecellisine engel olmaya yöneliktir."
"16. AĞIR CEZA MAHKEMESİ HEYETİ SAHTECİLİKLE SUÇLANMAKTADIR"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kesinleşmiş cezasının infazının uygulanmamasına da tepki gösteren Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu, başvurusunda şu ifadelere de yer verdi:
"Mevcut dosyada sanıklar tarafından sürekli beyan ve talepte bulunulmakta, önceki aşamalarda ileri sürülen ve red edilen sebepler tekrar tekrar ileri sürülmekte, kararı veren 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sahtecilikle suçlanmakta, sayın mahkemenin infaz aşamasına geçmesini engellemeye çalışmaktadırlar. İnfazın gecikmesi ile infaz hukukunun temel ilkelerinden olan eşitlik ilkesi zedelenmiştir. Sayın Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararı, maalesef hukuki olmayan nedenlerden doğan gecikmeyle sayın mahkemenize ulaştırılmıştır. Bu gecikmenin, mutat uygulamanın dışında bir yol olduğu, Yargıtay incelemesi tamamlanan diğer dosyalarda pek de görülmediği açıktır. İnfazın gecikmesi, toplumda eşitlik ilkesinin zedelendiği ve 'gücün suçu meşrulaştırdığı' intibaını uyandırmaktadır."
"KESİNLEŞEN HÜKMÜN İNFAZI İÇİN KARAR VERİLMESİNİ SAYGILARIMIZLA ARZ VE TALEP EDERİZ"
Kulüp başvurusunu şu şekilde tamamladı:
"İş bu dosyada yargılamanın yenilenmesi kararı verilmesi demek, Ceza Hukuku ve Ceza Usul Hukukunun temel kaidelerinin alt üst edilmesi demek, şimdiye kadar kesinleşmiş tüm örgütlü suç dosyalarının, dinleme kararı verilmiş dosyalarının tamamında yeniden yargılama kararı verilmesi demektir. Özetle yeniden yargılama kararı verilmesi halinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirttiği gibi adalet içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklenecek, tüm Yargıtay içtihatları ve hukukun genel kurulları çiğnenecektir. Bazı sanıklar hakkında hapis ve para cezasının yanında ayrıca 6259 sayılı Kanun ile eklenen 6222 sayılı Kanun'un 11/11. maddesi uyarınca, 'Spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyet icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında Görev Yapmaktan Yasaklanması Kararı' verilmiştir. Yine bazı sanıklar hakkında 6222 sayılı Kanun'un 18. maddesi uyarınca güvenlik tedbiri olarak, 'Spor müsabakalarını Seyirden Yasaklanma' kararı verilmiştir. Kesinleşen hükmün infazı için karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."