Crackli Android uygulamaları içerisinde birçok zararlı yazılım içeriyor. Bu yazılımlar Android cihazınızı ele geçirerek çeşitli amaçlarda kullanıyor.
Android'in rakipleri genellikle platformun zararlılarla dolup taştığını söyleseler de yaklaşık 1 sene önce F-Secure'un yaptığı bir araştırma, zararlıların yüzde 99.5'inin Google Play dışından geldiğini gösteriyor. Yani zararlılar çoğunlukla web sitelerinde ve Google Play dışındaki mağazalarda dağıtılan crack'li APK'larda ortaya çıkıyor.
Zararlıların Android'de yaşamını sürdürmek üzere başvurdukları bir yol ise uygulamayı "sarmak".
Bu yöntemde uygulamanız düzgün bir biçimde çalışmaya devam ediyor, ancak zararlı yazılım da haberiniz olmadan telefonunuzda çalışıyor. Zararlı, kendini hemen belli etmediğinden onu kaldırmak gibi bir girişimde de bulunmuyorsunuz.
Örneğin en yaygın Android zararlıları arasındaki Android.FakeInstaller, kendisini normal bir uygulamayı yüklemeye yarayan bir yükleyici gibi tanıtıyor ancak arka planda size ücrete mal olacak SMS'ler gönderiyor. Android 4.2'de uygulamaların ücretli numaralara SMS göndermesini engelleyen bir sistem olsa da cihazların çoğu henüz Android 4.2'ye geçmiş değil. Yani 2 dolarlık bir uygulamanın crack'li APK dosyası, size 15-20 TL'lik bir fatura çıkarabilir.
Bu arada Android 4.2 kullanmanın sizi tamamen korumayacağını da belirtmek gerekiyor. FakeInstaller, cihazınızda açtığı arka kapı sayesinde uzak sunucudan komutlar alabiliyor ve kişisel bilgilerinizi karşıya gönderebiliyor.