Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak ek bina için ağaç kesilince, olay yerine gelen grup, kalan ağaçların kesilmemesi için nöbet tutmaya başladı.
Daha önce de birçok kez tartışmalara yol açan ağaçlar, hastane yönetimi tarafından sabah erken saatlerde kesildi. Haber üzerine hastane bahçesine gelen Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi üyeleri, gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadı. Daha önceden işaretlenen çok sayıda ağacın kesildiğini gören çevreciler, geriye kalan çam ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutmaya başladı.
Burada açıklama yapan Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi Sözcüsü Prof. Dr. Mehmet Özalevli, olayı sabah kendisine telefon gelmesi ile öğrendiğini ifade ederek, “Sabah 8 civarında karşı apartmanlardan bir arkadaşımız telefon ederek hastane bahçesindeki ağaçların yüzde 80’inin kesildiğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde cumartesi gününü fırsat bilerek ağaç katliamına başlamak üzere sabah erken saatlerde buraya gelmişler. Ben geldiğimde dozerler ve elinde testere olan arkadaşlarımız vardı. Engel oldum, yetkilileri buraya davet ettim. Şuan yapılmak istenen ek bina bilim adına tamamen kabul edilemez” dedi.
"HASTANEYE KARŞI DEĞİLİZ"
“Biz hastaneye karşı değiliz” diyen Özalevli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Adana’da Avrupa standartlarında halkımızın sağlık hizmeti alabileceğiz, otel hizmetinin de maksimum olacağı bir hastane olmasını istiyoruz. Ama yaparken yıkan anlayışa biz hayır diyoruz. Adana Devlet Hastanesi hepimizin bildiği gibi 2 yıl önce yeni bina yapılacağı gerekçesiyle Adana Numune Hastanesi’ne taşındı. 2 yıldır en ufak bir şey yapılmadı. Avrupa’da çağdaş ülkelerde hastanelerin tamamının yeşil alanların içerisinde yapıldığını hepimiz biliyoruz. Adana’nın gelecekle ilgili sağlık ihtiyaçlarını biliyoruz ve bunları kamuoyuyla paylaştık. Bir bilim adamı ya da bir vatandaş bizim önerilerimizin bilimsel olmadığını söylerse ben tüm yetkililerden özür dilemeye hazırım. İlk olarak Adana Devlet Hastanesi’nin yerine yıkıp yenisini yapın. Seyhan tarafına geldiğimizde Güney tarafta hizmet edecek bir tane hastane yok. Şu an sosyal güvenlik merkezi olarak kullanılan alana Seyhan’ın güneyine hizmet edecek bir hastane yapılmasını öneriyoruz. Bu iki hastane bittikten sonra Atlıspor’u oraya bir hastane yapılacaktı. Biz hastanenin veriliş şekline karşıyız, ama hastaneye karşı değiliz.”
Özalevli, kalan ağaçların kesilmemesi için nöbetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
(İHA)